Het doel van de Big Data Alliance is om de samenwerking te stimuleren tussen de vooraanstaande academische instituten en het bedrijfsleven in Nederland, op het gebied van Big Data en Data Analyse. Met als belangrijkste activiteit het beschikbaar maken en delen van kennis, expertise, en onderzoek en het stimuleren van innovatie en opleiding op het gebied van Big Data. Daarnaast wil de Alliance een gids zijn voor studenten die hun weg zoeken in het opkomende gebied van Data Science Opleidingen en de relatie tussen studenten en bedrijfsleven versterken.

Pieter Hallewas

CCO van Invicta

De initiatieven en doelen die de Big Data Alliance stelt sluiten naadloos aan op het dagelijkse werkveld van Invicta. We zien een inspirerende en stimulerende samensmelting tussen bedrijven, universiteiten en hogescholen binnen de Big Data Alliance, waar problematieken van vandaag en morgen besproken, geadresseerd en aangepakt worden. Daar dragen wij graag aan bij.

Big Data Alliance Platform

Door mensen met theoretische en praktische kennis samen te brengen op dit platform, faciliteert de Big Data Alliance wederzijdse gunstige samenwerking en vooruitgang in big data onderzoek en bedrijfsleven.

Invicta & the Big Data Alliance

Invicta levert haar Customer Data Platform Invenna aan uiteenlopende organisaties, die allen het kenmerk hebben dat zij met grote hoeveelheden data werken. Enkele voorbeelden zijn Robeco, Vivat, het Rode Kruis en KWF Kankerbestrijding. Het koppelen van (grote hoeveelheden) on- en offline data, het analyseren en modelleren van data en het ontsluiten van data voor campagnes staan daarbij centraal.

Meer informatie over de Big Data Alliance en Invicta is te vinden op de website van Big Data Alliance.

Meer informatie